Nokittavaksi-tuotteet

Nokittavaksi-tuotteita pakataan lintujen hyvinvointi sekä ruokintapaikan ylläpitäjien ilo silmissä. Kätevät pakkauskoot eivät liikaa paina ja annostelu pihamaalla sujuu nopsaan paukkupakkasellakin.

Suosittelemme, että pidät pihalla mieluummin useampaa pientä kuin yhtä isoa ruokintaa. Näin huolehdit hygieniasta ja monipuolisesta tarjottavasta. Hyvä tukiruoka toiseen ruokintapisteeseen on talipötköt ja -pallot. Ilman verkkoja tottakai. Talipötköt palvelevat silloinkin, jos siemenet tai pähkinät ovat pääseet loppumaan tai lumi tukki automaatin.

Olemme koonneet usein kysyttyjä kysymyksiä, jotta löytäisit kaipaamasi tiedon heti. Jos sinua askarruttaa jokin muu  lintujen ruokintaan tai Nokittavaksi-tuotteisiin liittyvä seikka, ota rohkeasti yhteyttä.

”Kysymykseni kuuluu, että koska aavistuksen kadehtien sekoitan näitä kuorittuja laudoille menevään seokseen, niin miten nämä linnunsiemenet eroavat varsin ihmisille myytävistä; siis aiheutuuko haittaa, jos vohkin linnunpussista kupillisen itselleni syötäväksi?”

Ainakin tällä hetkellä kaikki pakkaamamme Nokittavaksi –kuoritut auringonkukansiemenet ovat elintarvikelaatua. Se miksi emme suosittele syömään linnuille pakattuja siemeniä tai pähkinöitä, on se että ihmisille ja linnuille pakatut pussit pakataan eri tuotantolinjoilla. Pakkaamme yhdellä tietyllä linjalla linnuille tarkoitetut tuotteet. Vaikka auringonkukansiemenet ovat elintarvikelaatua, ei välttämättä esim pakkaamamme kaura tai maapähkinät ole. Toki kaurassa ja maapähkinöissäkin ero on oikeastaan raaka-aineiden puhdistukseen liittyvä. Myös eläinruokiin liittyvät pakkausmerkinnät poikkeavat elintarvikkeista esim. allergeenien suhteen. Suosittelemme siis seuraavaksi kaupassa käydessänne, että ostatte itsellenne ihan oman 500 g:n pussin kuorittuja siemeniä.

”Pihapiirini linnut ovat mieltyneet Nokittavaksi-siemenseokseen, jota harmillisesti olen löytänyt vain pienissä 1,5 kg:n pusseissa. Meillä on pari ruokintapaikkaa ja runsaasti vieraita, joten tuo pussillinen ei tunteja kestä. Onko jostain saatavissa suurempiä määriä?”

Meiltä säännöllisesti kuluttajat kysyvät suurempia myyntipakkauksia Nokittavaksi -tuotteille. Myymälät ovat eri kokoisia ja suuret, painavat pakkaukset aiheuttavat omat ongelmansa hyllyttämisessä ja käsittelyssä. Lisäksi suuremmissa pakkauksissa kertaostohinta saattaa nousta liian korkeaksi suurimmalle osalle kuluttajista. Nokittavaksi-tuotteista saa tällä hetkellä 3 kg:n pusseissa kuorittuja auringonkukansiemeniä, maapähkinöitä ja kuorittua kauraa. Koska emme toimita tuotteita suoraan kauppoihin, vaan keskusliikkeisiin, emme tiedä mihin myymälöihin näitä tuotteita toimitetaan. Jokainen K-kauppias voi kuitenkin halutessaan tilata kaikkia Nokittavaksi -tuotteita Ruokakeskon keskusvarastolta Hakkilasta. Paras tapa vaikuttaa kaupan valikoimiin, on antaa palautetta ja kertoa toiveistaan suoraan osastonhoitajalle tai kauppiaalle.

"Voiko teiltä tilata suoraan esim 25 kg kuorittuja auringonkukansiemeniä?"

Meillä ei valitettavasti ole suoramyyntiä kuluttajille.

Mitä hyötyä on kuorettomasta kaurasta verrattuna kuorelliseen?

Kauraa käy nokkimassa moni muunkin lintu kauraeksperttien (mm. keltasirkku) lisäksi. Merkittävää käytännön eroa ei ole ja molemmat kauratuotteet käyvät myös sille uteliaalle sinitiaiselle, joka kokeilee kaikkea.