Nokittavaksi-tuotteet on pakattu ruokkijaa ja talvilintuja varten. Valikoimastamme löydät puhdasta ja sopivaa syötävää kaikille linnuille. Lintujen nokan rakenne ja koko ratkaisevat sen, minkälaisia siemeniä ja ravintoa kukin lintulaji voi syödä. On lajeja, jotka eivät saa kuorellisia siemeniä nokallaan rikotuksi.

Kätevä pussikoko on eduksi, kun on automaatin täytön aika. Pussin kulmasta on helppo kaataa jäätyneimpäänkin automaattiin vain yhdellä kädellä kannatellen. Kauppakassin paino pysyy hallinnassa kuten myös kertakulu. On järkevää pitää ruokinta maltillisen kokoisena.

Talviset linnut tarvitsevat ennen kaikkea energiaa taistellessaan kylmyyttä vastaan. Lintu pystyy tuottamaan lämpöä jopa viisinkertaisesti värisyttämällä lihaksiaan. Jotta höyhenpallo pystyy hytisemään lämpimikseen on sen tankattava enemmän. Kymmengrammainen tiainen tarvitsee vararavintoa 13 % enemmän selvitäkseen seuraavan yön yli.  Eniten energiaa saa rasvasta. Hyvänä kakkosena on kuoreton auringonkukansiemen sekä maapähkinä.

Kestosuosikki eritoten lintumaailmassa on Nokittavaksi-Gourmet, johon olemme yhdistäneet kuoritun auringonkukansiemenen ja maapähkinämurut. Käytä sitä automaatissa, jossa on metalliverkko. Sen verran tiheäsilmäinen, että siemenet ja maapähkinä pysyvät paikoillaan mutta linnut voivat käydä nappaamassa omansa. Maahan pudonneille on omat ottajansa.

Hintavertailua kuorellisten ja kuorittujen siementen välillä tehtäessä ota huomioon, että kuorellisia siemeniä vaaditaan 2-3 kertainen määrä saman siemenmäärän saavuttamiseksi.

Nokittavaksi-tuotteet ovat seitsemän tuotteen perhe, joilla ruokinta on helppoa, siistiä ja monipuolista.

Mistä Nokittavaksi-tuotteita saa?

Nokittavaksi-linnunruokaa myydään päivittäistavarakaupoissa kautta Suomen. Tuotteesta ja myymälän koosta riippuen tuotteitamme on saatavana seuraavista paikoista:

  • Koko valikoima: lintustore.fi
  • K-ryhmän Citymarketit, K-supermarketit ja muut hyvin varustetut K-myymälät
  • Tokmannit, Tarjoustalot, Robinhoodit, Vapaa Valinnat, Maximakasiinit, Säästöpörssit
  • Halpa-Hallit
  • Suomen Tarjous -tavaratalo
  • Kauppahuone Pyrhönen
  • Kiva Kauppa

Nokittavaksi_tuotteet

Nokittavaksi-siemenseos 1,5 kg

Hyvä siemenseos ulkolintujen ravinnoksi. Monipuolinen ravinto lisää lintulajien kirjoa lintulaudalla. Sisältää kuorittua kauraa, kuorittuja auringonkukansiemeniä ja rouhittuja maapähkinöitä.

Tämä siemenseos sopii erityisesti tiaisille, punatulkulle, viherpeipolle, peipolle, pikkuvarpuselle, nokkavarpuselle, tiklille, urpiaiselle, keltasirkulle ja mustarastaalle.

Kätevä pussikoko ruokinta-automaatin täyttämistä varten.

Nokittavaksi-kuorittu auringonkukansiemen 1,5 kg ja 3 kg

Kuoritut auringonkukansiemenet ovat ravintoa parhaasta päästä. Linnun ei tarvitse hukata energiaa siemenen kuoren avaamiseen. Kaikilta pieniltä linnuilta ei kuoren nokkiminen auki onnistu, joten ne lajit hyötyvät kuorettomista eniten. Kuorettomilla siemenillä ruokinta on siistiä. Turha kuorijäte maassa kerää pöpöjä ja kutsumattomia ruokavieraita. Puhtaus on puoli ruokaa.

Kuorittu auringonkukansiemen sopii erityisesti kaikille tiaisille, punatulkulle, viherpeipolle, peipolle, järripeipolle ja nokkavarpuselle. Myös isommat linnut käyvät varmasti maistelemassa.

Suositussa tuotteessa on kaksi kokovaihtoehtoa.

Nokittavaksi-maapähkinä 1,5 kg ja 3 kg

Nokittavaksi-maapähkinä kelpaa useimmille lintulaudan vieraille ja on energiaa läpi talven. Jos maapähkinät rouhii tai osittain pilkkoo, ne kelpaavat myös pikkunokkaisille linnuille. Nokittavaksi-tuotesarjassa on saatavana myös rouhittu maapähkinä, joilloin murut ovat valmiina!

Kokonainen pähkinä sopii erityisesti isonokkaisemmille linnuille, kuten närhi ja pähkinähakkiTalitintti saattaa ottaa mukaansa puolikkaan ja hyppää oksalle sitä nokkimaan.Varman ystävän pihalle saa oravasta, joka nopeasti kuljettaa maapähkinän jos toisenkin omaan varastoonsa.

Kaksi pussikokoa.

Nokittavaksi-kaura 1,5 kg

Kaura on Nokittavaksi-tuotteiden suomalainen vaihtoehto ruokintapaikalle. Nokittavaksi-tuotesarjassa on saatavana myös kuorittu kaura.

Kaura on peippojen ja erityisesti keltasirkkujen mieleen. Voipa pihalle saada sirkkujen isommassa sekaparvessa kaurasta nauttimaan myös pohjoisen lapinsirkun. Punatulkku vierailee kaura-aterialla, jos ei auringonkukkaa ole tarjolla. Peltopyy on suuri kauran kannattaja.

Nokittavaksi-rouhittu maapähkinä 1 kg

Maapähkinä rouhittuna on sopiva niin pieneen kuin isoonkin nokkaan. Maapähkinän muru on energiaa lintulaudalla, ruokinta-automaatissa ja maassa. Nokittavaksi-tuotesarjassa on saatavana myös kokonaista maapähkinää kahdessa eri pakkauskoossa.

Tämän pakkauksen sisällöstä nauttivat kaikkein hentonokkaisimmatkin linnut, kuten puukiipijä, pyrstötiainen, punarinta, hömötiainen, töyhtötiainen ja kuusitiainen. Lajikirjo yksistään rouhitulla maapähkinällä on runsain mahdollinen. Mustarastas herkuttelee rasvaisella maapähkinärouheella ja osansa nokkivat myös tikli, vihervarpunen ja pikkuvarpunen.

Nokittavaksi kuorittu kaura 1,5 kg ja 3 kg

Kaura on Nokittavaksi-sarjan suomalainen vaihtoehto lintulaudalle. Nokittavaksi-tuotesarjassa on saatavana myös kuorellinen kaura.

Kaura on peippojen ja erityisesti keltasirkkujen mieleen. Punatulkku vierailee kaura-aterialla, jos ei auringonkukkaa ole tarjolla. Peltopyy on suuri kauran kannattaja ja fasaani löytää tästä mieleistään syötävää.

Kaksi pakkauskokoa.

Nokittavaksi-Gourmet 1,5 kg

Nokittavaksi-tuotteiden paraatituote: Nokittavaksi-Gourmet 1,5 kg. Gourmet-seoksessa on lintujen kaikkein suosituimmat talviherkut: kuoritut auringonkukansiemenet ja rouhitut maapähkinät. Kuorituissa auringonkukansiemenissä linnut saavat hyödynnettyä koko siemenen eikä energiaa kulu kuoren avaamiseen. Roskaa ei myöskään synny. Maapähkinät on valmiiksi rouhittu, jotta kaikenkokoiset linnut saavat niistä syödäkseen.

Tästä siemenpähkinäseoksesta ei pidot enää parane. Ruokaa on kaikille, parhaassa mahdollisessa muodossa ja joka nokkaan sopivassa koossa. Bon apetit!

Rasvasiemenseoksella täytetty kookospähkinä

Lintujen hemmotteluun  

Paino noin/Vikt circa 200 g

Koostumus: viljatuotteet, naudanrasva, siemenet, maapähkinät

Käyttö: Poista muovi ja ripusta kookospähkinän puolikas narusta ulos roikkumaan.

Säilytys viileässä ja kuivassa.